Za rad ovih stranica se koriste kolačići (eng. cookies) te klikom na Pristajem odobravate njihovu uporabu. Više o kolačićima možete pročitati ovdje.

Narodna obveznica - isplaćena kamata

Narodna obveznica - isplaćena kamata

8. 3. 2024. godine Središnje klirinško depozitarno društvo, dioničko društvo (dalje: SKDD) provelo je isplatu kamate po obveznici izdavatelja Republike Hrvatske, oznake RHMF-O-253B, ISIN: HRRHMFO253B1 (dalje: narodna obveznica) svim njezinim imateljima.

Kamata je isplaćena svim ulagateljima koji su 7. 3. 2024. godine na kraju dana, na svom računu nematerijaliziranih vrijednosnih papira u SKDD-u, imali upisanu narodnu obveznicu.

Isplata kamate je provedena na IBAN evidentiran na računu ulagatelja u SKDD-u.

Ulagateljima kojima je prilikom upisa narodne obveznice u sustavu SKDD-a otvoren račun nematerijaliziranih vrijednosnih papira, evidentiran je i podatak o IBAN-u koji su naveli na upisnici prilikom kupnje obveznica.

Ulagateljima koji su već imali otvoren račun vrijednosnih papira prije upisa narodne obveznice, SKDD nije mijenjao IBAN, nego je ostavljen IBAN koji je ranije dostavljen SKDD-u.

Ulagatelji mogu izvršiti provjeru IBAN-a evidentiranog na njihovim računima nematerijaliziranih vrijednosnih papira u SKDD-u na jedan od navedenih načina:

  • prijavom na uslugu e-Ulagatelj – Podaci o osnovnom računu;
  • pozivom na govorni automat + 385 1 4607300, odabir 0 za razgovor s operaterom, radnim danom od 10 do 14 sati.

Svi ulagatelji koji nemaju upisan važeći IBAN ili ga žele promijeniti za buduće isplate, upis vlastitog IBAN-a mogu provesti na jedan od navedenih načina:

  • online na www.skdd.hr – Upis računa
  • dostavom pisanog zahtjeva na ulagatelji@skdd.hr
  • pozivom na govorni automat + 385 1 4607300, odabir 0 za razgovor s operaterom, radnim danom od 10 do 14 sati.

Pozivamo sve naše ulagatelje da na brz i jednostavan način aktiviraju besplatnu uslugu e-Ulagatelj u samo nekoliko koraka, koji su navedeni u informativnom materijalu Registrirajte se.